Sven Hazel.no

Persongalleriet

I Sven Hazels bøker er en sammensveiset og fargerik gjeng av forbrytere og desertører. Ingen av dem bryr seg om Hitlers doktriner, det eneste som betyr noe er å overleve. Da er den rå og kyniske humoren helt nødvendig.

porta_100
Jose
f Porta er kompaniklovnen og uforbederlig spøkefugl. Han er i besittelse av berlinerens tørre vidd og usannsynlige frekkhet.

«Obergefrieter av Guds nåde i Hitlers råtnende armé” –som han kaller seg – frykter hverken Gud eller djevelen.  Rødhåret; gambler; vant sin gule flosshatt i et kortspill med en Rumensk greve . Har sansen for business oig vet å skaffe varer; elsker matlaging og selvlært kokk. Dødelig såret i Russland.

JuliusHeide_100
Julius Heide Nasjonalsosialist, rasist og jødehater. Proffesjonell soldat, disiplinert og følger alltid militærboka. Heide ønsket alltid å bli offiser og ble det etter krigen i den Øst-Tyske hæren.

BarcelonaBlom_100Barcelona Blom har prestert å delta på begge sider i den spanske borgerkrigen. Han bar rundt på en appelsin fra Spania i lomma for å starte en appelsinplantasje etter krigen i Spania. Barcelona Blom falt i Russland, så det ble bare en drøm.
TinyWolfgang Kreutzfeldt, aka Lillebror Hamburger fra Reeperbahn; sykkelbud med kommunistfortid; en kjempe som elsker en slosskamp; svært lite belest og ikke av de smarteste,; god og snill på bunnen ; Vervet seg i fremmedlegionen etter krigen.
OldMan_100

Gamle, Willi Beier, eller “Ol’ Un”; troppssjef; opprinnelig snekker av yrke; hater krigen og vil helst hjem til snekkerverkstedet, kona og barna så fort som mulig. Farsfiguren, som rolig smatter på sin pipe.  Gamle falt i Russland.

Leggionaire_100

Legionæren er tidligere soldat i fremmedlegionen og har konvertert til islam Ser på døden som en overgang, «kom døden, kom!» Dro tilbake i fremmedlegionen etter krigen sammen med Lillebror.

SvenHasse_100lAv dansk herkomst. Pga arbeidsledighet dro han til Tyskland og ble med i Wermacht. Etter krigen var han i flere fangeleire, også i Danmark. Når han endelig ble løslatt i 49, begynte han å skrive, og det ble hele 14 bøker om 2. bataljon.
GregorMartin_100Gregor Martin, sjåfør fra Venezia havnet i straffebataljonen etter å ha ertet på seg en SS-offiser. God til å «arrangere ting» i gråsonen av loven og vel så det. Startet og drev et større transportfirma etter krigen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *